Loading...
De Keuze Van Erik Krebbers

Dauwpop is terug!

Foto Bart Heemskerk

Editors hoofdact op tweede dag Dauwpop

De Engelse indierockband Editors is de headliner op de tweede dag van het Dauwpop festival in Hellendoorn. Programmeur Frank Satink is apetrots op deze boeking. “Ik vind het fantastisch dat we deze band naar de Luttenbergerweg hebben kunnen halen. Het is voor ons de ultieme Dauwpop-act.”

De jubeltoon van Satink is begrijpelijk. Niet alleen het strikken van Editors is hiervan de oorzaak, ook het gegeven dat er sinds 2019 eindelijk weer een Dauwpop-feestje te vieren valt, brengt de organisatie in een euforische stemming.

“Viermaal is scheepsrecht”, zegt Satink met een knipoog. “De pandemie draaide in ’20 voor het eerst het festival de nek om. Het jaar daarna wilden we in mei in de herkansing, zonder succes. Maar ‘dansen met Jansen’ gaf weer hoop: uitstel naar september leek een reële mogelijkheid. Totdat ook dat alternatief de kop werd ingedrukt.”

Nu lijken alle seinen op groen te staan. Dauwpop slaat terug. Niet een keer, maar twee keer. De 26e editie is voor het eerst in de historie tweedaags. “In het verleden hebben we vaker een tweede dag gehad. Meestal was dat een los concert (Status Quo, Simple Minds) of een dance-event. Maar nu wordt het een echte, extra Dauwpopdag. We liepen al langer met dit idee en vonden dat het er dit jaar – na het coronahiaat – maar eens van moest komen.”

Organisatorisch hebben Satink en Rob Telgenkamp (grondlegger van het festival in 1995) de zaken goed op orde. Ja, er is een verloop in festivalpersoneel geweest. Podiumbouwers, technici en horecamedewerkers hebben in sommige gevallen een baan elders gevonden, maar Dauwpop verwacht op dit vlak geen problemen.

Dauwpop tips

1e dag: Wolfmother (Australische hardrock), Sports Team (energieke gitaarrock uit Londen) en S10 (net terug van het Eurovisie songfestival)

2e dag: Editors, Balthazar (veelzijdige, stijlvolle alt-pop uit België), Hang Youth (anarchistische punkrock uit Amsterdam)

Dauwpop, Luttenbergerweg Hellendoorn: donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei. De eerste dag, traditiegetrouw op Hemelvaartsdag, is inmiddels uitverkocht. Voor de tweede dag zijn nog tickets verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *