Loading...
Interviews

Stone Rock Festival: Ruig en toch gezellig

Programmeur Erik Delobel vertelt over Stone Rock in Dalfsen, “het gezelligste rockfestival van de regio met leuke bands en lekkere biertjes”.

1. Het festival
“Stone Rock beleeft dit jaar haar zevende editie. Het is een intiem festival met rock-georiënteerde bands. Het lijkt erop dat de mensen een beetje klaar zijn met die grote, massale festivals. Drukte, lange rijen, volle parkeerterreinen – de bezoeker kiest steeds vaker voor sfeer en beleving. Vorig jaar hadden we zo’n drieduizend mensen binnen de poort. Dat is een mooi aantal. Iedereen kan dan optimaal genieten van de muziek en het lekkere eten.”
“We proberen ieder jaar een aantrekkelijke line-up te bieden. De afgelopen jaren hebben acts als De Staat, Drive Like Maria, DeWolff en John Coffey hier gespeeld.”

2. Het terrein
“Vlak naast het station van Dalfsen vind je het festivalterrein. Het is een beetje heuvelachtig met de Zwevende Kei als middelpunt. Aan dat kunstwerk van Bas Maters dankt het festival haar naam. Bovendien geeft het de omgeving een soort Stonehenge-gevoel. Dat past wel bij Stone Rock.”
“We hebben drie podia op het terrein. Op het kleinste podium ‘Jack’s Rock Shack’ gaat het er extra ruig aan toe. Er staat een hoop gekkigheid zoals ‘Grunten voor munten’ waar bezoekers de longen uit hun lijf kunnen schreeuwen om muntjes te verdienen of de muziekkwis ‘Rocker of Rukker’. Kapp’n Normaal brengt er een ode aan de gestopte boerenrockband. Jarenlang vonden op deze stek de beruchte Veldtochten van Bennie Jolink en co plaats.”

3. De headliner
“Guano Apes stond al een poos op het verlanglijstje van Stone Rock. Dit jaar is het gelukt om ze te strikken. Het is de eerste keer dat we een internationale headliner hebben binnengehaald. Precies twintig jaar geleden bracht Guano Apes het debuutalbum Proud Like A God uit. De band uit Duitsland is nog steeds zeer populair dankzij haar pittige frontvrouw Sandra Nasic. Hun crossover van punkrock en rap galmde al eens over de Pinkpop- en Lowlandsvelden. En nu komen ze naar Dalfsen. Dat wordt meebrullen met hits als Open Your Eyes en Lords Of The Boards.”

4. Het talent
“Voor mij is dat Great Profile. Het draait hier om de 22-jarige zangeres Lisa van Kampen die in verschillende metalbandjes heeft gezeten. Nu gaat ze solo. Ze heeft op haar zolderkamer in Dronten een album in elkaar geknutseld. Een van haar liedjes, True Blue, is al zo’n honderdduizend keer beluisterd op Spotify. Voor Stone Rock heeft ze een hele band om zich heen verzameld.”

5. De huisband
“Paceshifters uit Wijhe is uitgegroeid tot de huisband van Stone Rock. Hun jaren 90 rocksound sluit naadloos aan bij de sfeer van het festival. Onlangs is het nieuwe album Waiting To Derail verschenen, maar de passie en energie van die gasten komt pas goed op het podium uit de verf. Iedere keer is het een feest om het extatische trio aan het werk te zien.”

6. De verrassing
“Dat wordt ongetwijfeld Green Lizard. Zo’n vijftien jaar geleden waren de Tilburgers een geheide hit in het clubcircuit. Maar de laatste tijd treedt de band alleen op bij bijzondere gelegenheden. De show op Stone Rock is de enige dit jaar. Zanger Remi Tjon Ajong woont al een tijd in Berlijn en komt speciaal voor ons feestje drie dagen over.”

7. Het bier
“Omdat bier een belangrijke plek inneemt op een festival, hebben we een speciaalbier laten brouwen. Het heeft de naam Rockin’ Redhead meegekregen en is een ‘American Pale Ale’. Er worden 1500 flesjes gevuld en elk heeft een eigen nummer. Het bier is behalve op Stone Rock ook verkrijgbaar in enkele bierspeciaalzaken.”

8. De toekomst
“Stone Rock is een blijvertje. Hopelijk kunnen we in de toekomst vaker een buitenlandse topper naar Dalfsen halen. Maar het mag ook duidelijk zijn dat het festival niet uit is op groei. Het intieme karakter moet gewaarborgd blijven. Net als de betaalbaarheid van de tickets.”

Stone Rock Festival, Stationsweg Dalfsen, zaterdag 8 juli.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *