Loading...
Recensies

Lorrainville rechtvaardigt eigen doorstart

Foto: Bullet-Ray
Foto: Bullet-Ray

★★★★✰

Twee weken. Die tijd had Lorrainville om maar liefst zestien nieuwe liedjes in te oefenen en op te nemen. Een monsterklus. Maar het is de Facebookband gelukt, zo blijkt deze zondag in de goed bezette Kamper Stadsgehoorzaal. Nadat de opnames voor het komende album Desire The Reckless zijn afgerond, krijgt het publiek de kans om de jonge pennenvruchten live te beluisteren. In de sfeerrijke ambiance van het laat negentiende eeuwse theater palmt de verfijnde rootsrock een aandachtige zaal met zachte hand in.

Drie jaar geleden ontstond Lorrainville als een geintje op Facebook. Producer Guido Aalbers dropte een albumhoes en –titel, waarop liedjesschrijvers en muzikanten gretig insprongen. De plaat kwam er, net als een eenmalig optreden in het Zwolse Hedon. Maar de hoofdprijs én het zetje om Lorrainville een vervolg te geven kwamen van de Edisonjury, die het album You May Never Know What Happiness Is beloonde met het begeerde bronzen kleinood.

Ook voor de nieuwe plaat mochten schrijvers weer een liedje inzenden. Het exclusieve optreden in Kampen toont aan dat er fraaie composities tussen zitten. Tegen een geluidsdecor dat zo op het eerste gehoor steviger en wat meer gitaar-georiënteerd aandoet, profileren Casper Adrien, Erik Neimeijer en Anneke van Giersbergen zich als dienstbare en capabele voorgangers. Bladerend tussen paperassen vol teksten banen zij zich een weg door het nieuwe materiaal.

Tot de opvallende tracks behoort concertopener The News, een lied dat Lorrainville 2.0 haarfijn definieert. Zoals de meeste songs is het opgetrokken in een countryrockstijl waar de Amerikaanse band Poco ooit in uitblonk. Maar ook het gevoelige Win Some, Lose Some, het door Tommy Ebben geschreven 49/7, het mooi opgebouwde Don’t Close Your Eyes en soepele It’s Not A Crime rechtvaardigen een doorstart van dit bijzondere project.

Gezien: Stadsgehoorzaal Kampen 13/7

Nog te zien: Hedon Zwolle 2/11

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.