Loading...
Recensies

Perquisite krijgt Kris Berry niet uit comfortzone

Kris Berry & Perquisite

★★★✰✰

Met een korte medley kijkt Perquisite terug op zijn succesvolle samenwerking met rapper Pete Philly. Grateful, Mellow, Time Flies, Insomnia en Mystery Repeats worden nog eens door een ontspannen funky jazz-bad gehaald en het is natuurlijk spannend om te horen hoe Kris Berry de hiphop handschoen van Philly oppakt. Maar de Antilliaanse zangeres heeft haar plek in de schijnwerpers verruild voor een anoniem stekkie in het schemerduister. Aan haar lijf geen polonaise. Wie Kris Berry uit haar comfortzone wil trekken, zal een overmacht aan paardenkracht moeten inzetten.

De Amsterdamse producer Perquisite zag Kris Berry tijdens een Amy Winehouse-tribute en was direct onder de indruk van haar. Hij stelde een samenwerking voor, die uiteindelijk resulteerde het album Lovestruck Puzzles. De tien radiovriendelijke luisterliedjes werden onlangs genomineerd voor een 3FM Award.

In de redelijk gevulde Deventer popzaal dobberen de tien tracks in al hun gelatenheid voorbij. De sfeer is loom, slechts zo nu en dan gaat het tempo omhoog. Tijdens Keep On Running bijvoorbeeld, één van de betere nummers van het album. Het laat Berry en Perquisite van hun creatiefste en speelse kant zien.

Want over het algemeen ligt het tempo laag. Behind It All, Telescope, Worried – het zijn mooie easy-listeningsongs, waar echter ieder avontuur in ontbreekt. De cello van Perquisite geeft het geheel soms een klassiek tintje, de toetsaanslag van Jasper Slijderink zorgt voor een jazzy touch. Maar grenzen worden er niet verlegd. Zeker niet door Kris Berry. Net als tijdens haar Marbles tournee, twee jaar terug, dient zich hetzelfde euvel aan. Ze heeft een warme herkenbare stem, maar ze mijdt ieder risico. Een emotionele uithaal of een soepele rap: het zit er domweg niet in.

Gezien: Burgerweeshuis Deventer 5/4

Nog te zien: Hedon Zwolle 11/4

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *