Loading...
Recensies

Onevenwichtig optreden van Handsome Poets

defaultgitaar

★★✰✰✰

Ojee, al bij Blinded, het tweede nummer in het optreden van de Handsome Poets, moeten we weer meezingen. Zanger Tim van Esch dirigeert de uitverkochte zaal. De mannen zingen met lage stem ‘I’m blinded’, de meiden riposteren in het hogere register met ‘Let me show you the way’. Hoe voorspelbaar wil je het hebben?

Originaliteit is dan ook niet het sterkste wapen van de band uit Gouda. Aanstekelijke, radiovriendelijke pop met een duidelijke verwijzing naar de synthesizersound van de jaren tachtig is dat wel. Niet vreemd dat de NOS vorig jaar het optimistisch klinkende riedeltje van Sky On Fire koos als tune voor de Olympische Mart Smeets-show London Late Night.

In Hedon komt dat sterke wapen maar gedeeltelijk uit de verf. De barre geluidsverdeling is daar debet aan. Drummer Daniël Smit, prominent links vooraan op het podium geplaatst, haalt vrijwel ieder liedje meedogenloos door de gehaktmolen, terwijl de gitaar van Eelke Mastebroek er in een orgie van drums, beats en synths nauwelijks aan te pas komt.

Dat decibellengeweld contrasteert nogal met de weke uitstraling van de Handsome Poets. Die refereert aan een stel voorbeeldige schoonzoons. Met Van Esch als onberispelijk middelpunt. Zijn verleden als zanger van een relipopband komt zelfs bovendrijven in de alles-komt-goed gospel Alright, bezegeld met een hartstochtelijk Amen. Nog pijnlijker wordt het als hij er in Kings & Queens en More Heart meer dan eens behoorlijk naast zit.

Beter genietbaar is Out Of Your League, een onverwachte mix van grofweg Riders On The Storm van The Doors en La Femme d’Argent van Franse electroduo Air. De warme Fender Rhodes-klanken van Nils Davidse eisen dan terecht een hoofdrol op in een optreden, dat regelmatig uit balans is.

    POPMUZIEK
    Handsome Poets
 Gezien: Hedon Zwolle 4/1.  Nog te zien: Eurosonic/Noorderslag Groningen 11 en 12/1.             ★★✰✰✰
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *