Loading...
Recensies

Zelfs UB40 krijgt geen vat op humeurige weergoden

Typhoon op Huntenpop 2015
Typhoon op Huntenpop 2015

Veel festivalorganisatoren huiveren al bij de gedachte: een buitenpodium. Op het Huntenpop festival in Ulft is dit weekend duidelijk geworden waarom. Op het moment dat de Nederbelg Novastar zijn grootste succes Wrong uit de kast trekt, komt de regen met bakken uit de hemel. De openingsact van zaterdag is amper een half uur onderweg, als het net gearriveerde publiek alweer zijn toevlucht moet nemen in de naastgelegen tenten. Voor enkele in poncho’s gehulde diehards laat Novastar zijn hit ad rem overvloeien in Rain van The Beatles.

Niet alleen Novastar, dan toch al bezig met een rommelige set, verzuipt, maar ook de altijd zonnige rapper Typhoon en het afsluitende spektakelstuk Within Temptation moeten alle zeilen bijzetten op de 26e editie van Huntenpop. De barre omstandigheden laten niemand onberoerd. Ronduit sneu is het optreden van The Boom Band, wellicht de beste band op het festival. Al tijdens het eerste nummer van de Britse all-star bluesformatie spuit het hemelwater de weide voor het podium leeg.

Huntenpop 2015
Huntenpop 2015

The Boom Band is een van de spaarzame verrassingen op Huntenpop, een festival dat vooral gaat voor de grote namen in de (Neder)pop. Miss Montreal, Moke, Handsome Poets – ze zijn op ieder dorpsfeest al te zien geweest, maar komen tegemoet aan het adagium ‘voor elk wat wils’. Daardoor maakt de programmering – met daarin ook nog de Amerikaanse meeblèrrock van Halestorm – een bijeengeraapte indruk.

Om daar UB40 aan toe te voegen, is dan ook geen enkel probleem. Het reggaecollectief is al decennia over het hoogtepunt heen en toert momenteel in twee rivaliserende versies over de wereld. Huntenpop heeft die met de originele zangers Ali Campbell en Astro, maar zelfs de zwoele klanken van Cherry Oh Baby, Rat In Mi Kitchen en Red Red Wine krijgen geen vat op de humeurige weergoden boven Ulft.

Huntenpop Ulft

Gezien: Zaterdag 15/8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *