Loading...
Recensies

Geen samenhang tussen grofgebekt gestotter en gezapige liedjesbrij

LOWRESmissmontreal13-275x275★★✰✰✰

Het verstand komt niet altijd met de jaren. Sanne Hans, zangeres van de band Miss Montreal, is in de jaren negentig een fervent tegenstander van de Amerikaanse boyband Backstreet Boys. Een standpunt dat valt te billijken. Maar nu kijkt Hans toch anders tegen dat commerciële glijmiddel aan. In haar theaterprogramma Onmeunig Sanne roemt ze de ‘mooie teksten’ en ‘geniale zanglijnen’ van het gelikte vijftal. Wat is er in de loop der tijden misgegaan bij de voormalig liefhebber van rock en punk?

Tijdens één van de keukentafelgesprekken komt dit onderwerp aan de orde. Die tafel staat letterlijk en figuurlijk centraal in het programma. Miss Montreal plaatst popmuziek op deze manier in een theateridioom. Bovendien moeten de gesprekken een kijkje geven in de keuken van Miss Montreal. Dat betekent dus een hoop gedol tussen de bandleden onderling. De hoogblonde zangeres laat horen dat ze niet op haar mondje is gevallen en schoffeert de muzikanten van haar band zo vaak ze wil.

In de hilariteit van het gesproken woord heeft de muzikale component het lastig. In de meeste gevallen is er namelijk geen samenhang tussen het grofgebekte gestotter van Hans en de gezapige   liedjesbrij van Miss Montreal. Good To Go, Done With You en Say Heaven Say Hell – alle afkomstig van het laatste studioalbum Irrational – zijn tandeloze, radiovriendelijke rocksjablonen die het uitgesproken karakter van haar frontvrouw missen.

De cover Butterflies Instead van K’s Choice laat horen hoe Sanne Hans de weg naar mainstreampop heeft gevonden. Een weg die uiteindelijk uitmondt in de armen van Blᴓfs Paskal Jacobsen (Ik Zoek Alleen Mezelf). In die veilige omgeving schuilt in de tatoeage op de kuit van de zangeres het laatste restje avontuur.

Gezien: Spiegel Zwolle 7/3

One comment
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *