Loading...
Recensies

Let’s Get Lost zit boordevol goede acts

Cloud Boat
Cloud Boat

★★★★✰

Je kunt vol goede voornemens zitten, de werkelijkheid is altijd weerbarstiger dan een minutieus uitgewerkte planning. Ben je van plan de nieuwe Amsterdamse popband Beginners te bekijken, word je op dat moment helemaal leeggezogen door laat startende, maar geheel ontketende sleazeduo zZz. Ben je van plan geluidskunstenaar Peter Broderick te aanschouwen, neemt Strand of Oaks je weer in bezit. Sticky Fingers en The Black Marble Selection? Ze staan nog op het verkreukelde lijstje, maar het is er allemaal niet van gekomen. De derde editie van het Let’s Get Lost Festival in de Zwolse binnenstad zit propvol goede muziek. Te vol misschien.

Zevenentwintig acts op acht locaties. Op zich valt daar wel mee te dealen. Problematisch wordt het als het grootste deel van die acts de nieuwsgierigheid weet te wekken. Vorig jaar pakte de programmering van het festival teleurstellend uit, maar dit weekend heeft Let’s Get Lost zich op waardige wijze gerevancheerd. Met een gedurfde mix van indiefolk tot elektronica en van singer/songwriter tot garagerock heeft het kleine-podiafestival zich avontuurlijk, maar ook breed georiënteerd. En als de optredens dan ook nog eens de verwachtingen overtreffen, ben je helemaal de koning te rijk.

Cloud Boat
Cloud Boat

In de deftige Statenzaal, sinds vorig jaar opgenomen in het rijtje bijzondere locaties, is Cloud Boat uit Engeland één van de eerste verrassingen. De langgerekte soundscapes harmoniëren met de oude, fraai uitgelichte vergaderzaal. Het valt niet mee om uit die droom te stappen om op tijd bij Strand of Oaks uit Philadelphia te zijn. Want die veelbelovende formatie treedt op in de snikhete bovenzaal van de Harmonie. Totaal andere muziek. De rockband rond de zanger/gitarist Timothy Showalter trekt echter alles uit de kast en laat de temperatuur nog verder oplopen.

Wat minder euforisch gaat het er aan toe bij het Noorse spacerockkwartet Electric Eye. Zij staan in het opkamertje van Het Vliegende Paard. De pulserende opmaat 6AM is hoopgevend, maar een gebrek aan presentatie staat een gedenkwaardig optreden in de weg. Terug in de Harmonie verbaas je je over de geringe belangstelling voor dé liedjessmid op dit festival, Chuck Prophet. Met tracks van zijn nieuwe album Night Surfer speelt hij met zijn uitstekende band een geweldige set.

Chuck Prophet
Chuck Prophet

Bizar is het uitzinnige optreden van zZz. De Amsterdammers komen volgend jaar met een nieuw album en lichten in het voormalige Leen Bakker pand een tipje van de sluier op. Live gespeelde house onder een vermolmd systeemplafond. Waanzinnig.

zZz
zZz

Let’s Get Lost Festival

Gezien: Binnenstad Zwolle 25/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *