Loading...
Recensies

Stream of Passion houdt kaarten tegen de borst

Stream of Passion - Gigant 27-09-2013 (2)

★★★✰✰

Crowdfunding. Dat is op dit moment hét tovermiddel om kapitaal te verwerven. De Nederlandse symfonische metalband Stream of Passion genereerde in luttele maanden een bedrag van ruim veertigduizend euro om de nieuwe plaat te bekostigen. Via internet konden liefhebbers gelden doneren in ruil voor exclusieve tegenprestaties als een ingesproken voicemail, een download of een vip-arrangement.

Vrijheid, daar is het Stream of Passion om te doen. Niet afhankelijk zijn van veeleisende geldschieters of, nog erger, maffiose platenmaatschappijen. Zangeres Marcela Bovio heeft daar zo haar eigen gedachten over. In een redelijk goed gevulde Gigant steekt ze een dikke middelvinger op naar deze poten-uit-draaiende instituten. Zo, dat statement is gemaakt.

Stream of Passion zwemt in de volle vijver waar ook bands als Within Temptation, Epica en Delain ronddobberen. Hoewel het pittige genre met de geschoolde vrouwenstemmen een beetje over zijn hoogtepunt heen lijkt te zijn, is er voor een goede band altijd een plek. Voor Stream of Passion is er zo’n plek. Met een zwaar aangezet gitaargeluid maakt het zestal duidelijk dat het de grommende karaktertrekken van de metalmuziek niet heeft afgedankt. Symfonische melodielijnen van de synthesizer en de stem van Bovio perfectioneren hun geluid.

Stream of Passion - Gigant 27-09-2013

Het is daarom jammer dat Stream of Passion de trouwe fans (hun geldschieters) nog geen inkijkje in het nieuwe repertoire gunt. De band drukt de kaarten vooralsnog stevig tegen de borst. Earthquake en Secrets zijn de enige geheimen die worden vrijgegeven in een set die voornamelijk bestaat uit liedjes van de laatste twee albums. En hoewel Stream of Passion daarin momenten van volmaaktheid bereikt, hoop je toch een beetje op nieuwe inzichten en ingevingen. Want daar is deze richting eigenlijk al jaren aan toe.

Gezien: Gigant Apeldoorn 27/9.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *