Loading...
Recensies

Armoe troef bij Mr. Polska

1 ster

Denk je met Gers Pardoel het dieptepunt op hiphopgebied te hebben bereikt, blijkt het met Mr. Polska nog beroerder te kunnen. Na een desastreus verlopen één-minuut-optreden in De Wereld Draait Door, leek het met de rapcarrière van Dominik Wlodzimierz Groot (Polska’s ware naam) snel gedaan. Maar nee, de podia staan te dringen om de kleine Pool binnen de poort te halen. Nog wel, tenminste.

Mr. Polska maakt deel uit van Nouveau Riche, een samenwerkingsverband van jonge rappers. Hoewel het minst getalenteerd, geniet hij de grootste populariteit. Zijn geheim: het PVV-meldpunt over Oost-Europeanen. Over een gelukkige samenloop van omstandigheden gesproken. Het malle meldpunt van Gekke Geert viel namelijk samen met de release van Polska’s debuutplaat Waardevolle Gezelligheid, die prompt de tegensite ‘meldpunt waardevolle gezelligheid’ lanceerde.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar als het om de creatieve en artistieke kwaliteiten gaat, ben je met Mr. Polska snel klaar. Zijn brute hardcore hiphop is (net als die van Nouveau Riche) alleen te verteren in combinatie met een aanzienlijke hoeveelheid drank en drugs. Dirty House, gabber en dubstep zijn de zwaar op de maag liggende ingrediënten, die tracks als Sla De Trollers en Reef Teef bikkelharde beats meegeven. De Groningse tegenpool Kraantje Pappie tapt uit een vergelijkbaar vaatje, maar zijn gevoel voor nuance is een stuk verder ontwikkeld dan bij Mr. Polska.

Met JeBroer, Digitzz en Steph worden Oeffer en Elektronische Dierentuin van Nouveau Riche de halfvolle zaal in geslingerd. De kleine ster uit Oost-Europa brult wat mee (rappen kun je dit onmogelijk noemen) en geniet zichtbaar van zijn roem. Laat hem. Over een paar weken is het over en uit met Mr. Polska.

Gezien: Underground Lelystad 31/3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *