Loading...
Recensies

Danny Vera neemt het stilistisch niet zo nauw

Danny Vera - Lelystad 071213

★★★✰✰

De man met zijn gitaar, te midden van het publiek. Het is een mooi en intiem slot van een optreden dat eerlijk gezegd niet uitblinkt in warmte en stilistische coherentie. Maar het fraai gezongen My Confession, het uitstekend gecoverde Blue Hotel (Chris Isaak) en het luid meegezongen Brown Eyed Girl ( Van Morrison) halen het beste in Danny Vera naar boven. De commune-achtige samenzang breekt het ijs dat in het anderhalf uur ervoor steeds dikker begint te worden.

Want wat gaat het er tam aan toe in het matig gevulde popcentrum Underground. Danny Vera, die twee keer in de week het tv-programma Voetbal International mag omlijsten, lijkt geen munt te kunnen slaan uit de toenemende populariteit van Johan Derksen en co. De vraag waar Vera had gestaan zonder de hulp van de beruchte voetbalcriticus, is daarom voor de hand liggend. Een plek in het bruiloften- en partijencircuit lijkt het meest waarschijnlijk.

Maar de dingen gaan, zoals ze gaan. De wekelijkse exposure op RTL 7 moet het Excelsior label ertoe hebben overgehaald zich te ontfermen over Vera’s vijfde studioalbum Distant Rumble. Een plaat met jaren vijftig rock ’n roll in de traditie van Elvis, Johnny Cash en Roy Orbison.

Het is daarom wonderlijk dat Vera’s inspanningen aanvankelijk nauwelijks vlam willen vatten. Worn Out Man, One Shot en The Devil’s Son – het blijven ongevaarlijke binnenbrandjes, ondanks de uitstekende bijdragen van gitarist Rob de Groot. In Maybe Tonight, Maybe Tomorrow en Utopia Won’t Wait gaat het er gelukkig vuriger aan toe. Maar raadselachtig zijn de misplaatste uitstapjes in een toch al vervelende medley. Chopin, Michael Jackson en Golden Earring: wat doen ze in vredesnaam in deze ambiance? Maar goed dat Vera een sterk en bevlogen slot in petto heeft.

Gezien: Underground Lelystad 7/12.

Nog te zien: Gigant Apeldoorn 15/2.

 

3 comments
 1. Miia van Herwaarden

  Ik denk dat meneer Krebbers zelf niet bijstond deze konsert. Misschien was de koudheit meneer Krebbers praat over ietz te maken met de koude backstage, niet Danny Vera muziek!
  Het was echt een leuke avond, ik vind het jammer dat er was niet meer mensen. Het duurde wel even voordat de Lelystadters kwamen naast het podium te “jammen”.
  Volgendd keer, meneer Krebbers, echt meeluisteren en meeleven, niet alleen maar notities opschreven van de naamen van de zongen……
  Danny Vera was echt top!

 2. luc

  waar haalt deze omhooggevallen,flutkrantjes vertegenwoordiger zijn muziekkennis vandaan, o nee hij heeft geen verstand van muziek en zangstemmen, anders had hij wel ergends anders recencist geweest. ik zou zeggen hr. krebbers ga een echte baan zoeken en laat ons Danny Vera, gr.

 3. Ronald

  Ik moet zeggen dat ik nog nooit 1 aflevering VI gezien heb.
  Ik heb gisteren een geweldig goed optreden gezien van Danny en inderdaad ook een heel mooi slot mee staan bleren, toen hij akoestisch tussen het publiek ging.
  Erik, je zou op zijn minst toe kunnen geven dat smaken verschillen.
  Verder moet het mogelijk zijn je mening te kunnen geven, maar de jouwe leg ik lachend naast me neer, sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *